آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه؛ {نکات مهم}

آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه

بی شک یکی از مهم‌ترین خدمات اینترنت در سال‌های اخیر، امکان آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه بوده است. به لطف این شبکه جهانی، می‌توانید روی تختخواب راحت خود دراز بکشید و در حالی که از منظره آن سوی پنجره لذت می‌برید، انگلیسی یاد بگیرید. حتی می‌توانید در هر ساعتی از شبانه روز در کلاس‌ها و جلسات آنلاین شرکت کنید و نظرات خود را به اشتراک بگذارید. شیوه‌های مختلفی برای آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه وجود دارد که در این مقاله به ۲۰ روش کلیدی اشاره می‌کنیم. همچنین، به چالش‌های اساسی شما را بررسی می‌کنیم و به سوالات مهم پاسخ می‌دهیم.

 

یک نکته طلایی برای همه زبان آموزان: دست از کمال طلب بودن بردارید!

آیا لهجه انگلیسی عالی می‌خواهید؟ آیا می‌خواهید به طور کامل به زبان انگلیسی ارتباط برقرار کنید؟ آیا می‌خواهید درک کاملی از گرامر انگلیسی داشته باشید؟ بسیاری از زبان آموزان به دنبال کمال هستند. به همین دلیل قبل از پرداختن به روش‌های آموزش مکالمه زبان انگلیسی، می‌خواهم یک نکته کلیدی را با شما به اشتراک بگذارم. چیزی به نام انگلیسی کامل وجود ندارد! شما هرگز کامل نخواهید بود و همیشه هم اشتباه خواهید کرد! کمال طلب بودن فشار زیادی به زبان آموزان وارد می‌کند. با اینکه آن‌ها خیلی جاها می‌توانند صحبت کنند ولی به دلیل ترس از اشتباه، اجتناب می‌کنند.

کمال طلب نبودن

به جای کمال طلب بودن، باید سه ویژگی مهم داشته باشید: ۱. سخت کوش ۲. شجاع ۳. مشتاق باشید.
چرا سخت کوش؟ خوب، یادگیری زبان آسان نیست. مهارت در زبان انگلیسی زمان و تلاش زیادی می‌طلبد. برای ادامه پیشرفت و باید سخت کار کنید. چرا شجاع؟ خوب، باید از ترس اشتباه کردن دست بردارید. در واقع از اشتباهات استقبال کنید، آنها را بپذیرید. از صحبت کردن در مقابل دیگران نترسید. هیچ کس اهمیت نمی‌دهد که انگلیسی شما کامل نیست یا اشتباه می‌کنید. بلکه، آنها احتمالا تحت تاثیر قرار می‌گیرند که شما با سخت کوشی در حال یادگیری یک زبان جدید هستید.

و چرا باید مشتاق بود؟ خوب، به جای اینکه منتظر روزی باشید که انگلیسی کاملی داشته باشید، باید از مطالعه لذت ببرید و مشتاق استفاده از آن باشید. حتی بدون دانستن واژگان مرتبط وارد مکالمات پیچیده مانند هنر و اقتصاد شوید و این کار را با اشتیاق انجام دهید!

 

آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه چقدر طول می‌کشد؟

یک زبان آموز مبتدی می تواند انگلیسی را در عرض یک سال یاد بگیرد. در واقع، یک سال میانگین زمانی است که یک بزرگسال به شرط حداقل ۵ ساعت تمرین در روز، به زبان انگلیسی مسلط می‌شود. اما میزان یادگیری هر کس متفاوت است و ممکن است برای شما کمتر یا بیشتر از آن طول بکشد. مدت زمان آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه به موارد زیر بستگی دارد:

  • سطح فعلی زبان
  • سطح زبان مورد نظر
  • تعداد زبان‌هایی که به آن تسلط دارید (هر چه تعدا زبان‌هایی که می‌دانید بیشتر باشد، زبان جدید را سریع‌تر یاد می‌گیرید).
  • میزان دسترسی به افراد انگلیسی زبان
  • میزان تمرین و استفاده از روش‌های کلیدی
  • میزان مهارت در یادگیری زبان

 

بهترین راه برای تخمین اینکه چقدر طول می‌کشد تا زبان انگلیسی را یاد بگیرید، این است که تعداد ساعات مورد مطالعه را مشخص کنید. جدول زیر تعداد ساعات مورد نیاز برای مطالعه را با توجه به سطح زبان آموزان تعیین می‌کند. ولی توجه داشته باشید که این جدول بسیار کلی است و با توجه به شرایطی که گفتیم، برای همه یکسان نیست.

 

سطح زبان فعلی تعداد ساعت مطالعه
صفر تا A1 ۱۰۰ تا ۱۵۰ ساعت
A1 تا A2 ۱۰۰ تا ۱۵۰ ساعت
A2 تا B1 ۱۰۰ تا ۲۰۰ ساعت
B1 تا B2 ۱۵۰ تا ۲۰۰ ساعت
B2 تا C1 ۲۰۰ تا ۲۵۰ ساعت
C1 تا C2 ۲۰۰ تا ۲۵۰ ساعت

 

ساعت‌های مطالعه را چگونه تنظیم کنم؟

باید دو ساعت گوش کنید، یک ساعت حرف بزنید، یک ساعت لغت مروور کنید و …؟ نه!!! هیچ بایدی وجود ندارد که از طرف یک شخص دیگر برای شما تعیین شده باشد! بایدهای اینچنینی توسط خود شما و بسته به ویژگی‌های شخصیتی و یادگیری شما تعیین می‌شود. کلا افرادی که نیمکره چپ مغز آن‌ها فعال‌تر است زبان را زودتر یاد می‌گیرند. بنابراین این افراد کمتر از افرادی که نیمکره راست مغز آن‌ها فعال‌تر است، به تمرین زبان نیاز دارند.

ساعت های مطالعه را چگونه تنظیم کنیم؟

ویژگی شخصیتی نیز مهم است. بعضی از افراد دوست دارند دو ساعت پشت سر هم برای یادگیری وقت بگذراند و بعضی دیگر این روش را خیلی کسل کننده می‌دانند. بسیاری از افرادی که جزو گروه دوم هستند، به همین دلیل یادگیری زبان فراری هستند که به آن‌ها گفته می‌شود مثلا باید یک یا دو ساعت تمرین مداوم داشته باشی. ولی آن‌ها می‌توانند با تقسیم کردن همان دو ساعت به ۴ تایم نیم ساعته این مشکل را حل کنند!

اگر فکر می‌کنید بسته به هدف خود باید ۴ ساعت در روز تمرین داشته باشید، آن چهار ساعت را می‌توانید به چند برنامه کوتاه مدت تقسیم کنید و در هر تایم روی یکی از مهارت‌ها تمرکز داشته باشید.

 

۲۰ روش کلیدی آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه

۱. اهداف واقع بینانه تعیین کنید.

قبل از هر گونه اقدام آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه ، هدف یا اهداف خود را به صورت واقع بینانه مشخص کنید. آیا می‌خواهید ترفیع کاری بگیرید، با همکاران خارجی خود صحبت کنید، در خارج از کشور تحصیل کنید یا تعطیلات بعدی خود را در یک کشور انگلیسی زبان بگذرانید؟ اهداف کوتاه مدت و بلند مدت تعیین کنید و تلاش و پیشرفت خود را بر اساس آن پیگیری کنید.

 

۲. لغات را به صورت دسته بندی شده یاد بگیرید.

کیفیت یادگیری از تایمی که به آن اختصاص می‌دهید مهم‌تر است. همیشه لغاتی که به صورت دسته بندی شده یاد می‌گیرید، در حافظه بلند مدت حفظ می‌شود.

برای مثال اگر یک تمرین را به ویژگی‌های شخصیتی و تمرین دیگر را به ویژگی‌های ظاهری اختصاص دهید، بهتر یاد می‌گیرید. چراکه مغز انسان لغات دسته بندی شده را راحت‌تر یاد می‌گیرد. به همین ترتیب می‌توانید لغات مربوط به فرودگاه، خانه، دانشگاه، رستوران و … را دسته بندی کرده و آن‌ها را تمرین کنید.

 

۳. واژگان جدید را یادداشت کنید و در جمله به کار ببرید.

این نکته خیلی کلاسیک است ولی واقعا کار می کند! اغلب همه ما هنگام یادگیری زبان از یک کلمه جدید آنقدر لذت می‌بریم که فراموش کردن آن غیرممکن به نظر می رسد. اما مطمئن باشید همه کلمات با یک بار استفاده در ذهن شما نمی‌ماند. پس از یادداشت برداری و مرور یادداشت‌های خود غافل نشوید. شما می‌توانید از ابزاری مانند Evernote استفاده کنید.

هر زمان که کلمه یا عبارت جدیدی می‌شنوید یا می‌خوانید، آن را در یک جمله یا متن بنویسید: یعنی در یک جمله و با ذکر معنای آن. این موجب صرفه‌جویی در وقت شما می‌شود و در مواجهه بعدی از خود نمی‌پرسید: « وای… این کلمه چه معنایی داشت؟؟؟»

 

۴. موضوع دیسکاشن انتخاب کنید و درباره آن با خودتان صحبت کنید.

یکی از بهترین و کارآمدترین روش‌های آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه این است که برای خود یک موضوع دیسکاشن (Discussion) یا بحث تعیین کنید و خودتان درباره آن حرف بزنید. بله، خودتان با خودتان! نه تنها اشکالی ندارد بلکه فوق‌العاده نیز هست. موضوع می‌تواند در مورد چیزهایی باشد که به آن علاقه زیادی دارید؛ مانند فرهنگ، هنر، موسیقی، کتاب، دوست و … . تلاش شما برای توسعه دادن موضوع و پرداختن به آن از زوایای مختلف، موجب یادگیری تعداد زیادی لغت و البته پیشرفت اسپیکینگ می‌شود.

انتخاب موضوع دیسکاشن

برای مثال اگر به شما بگویند در مورد کتاب حرف بزنید، ممکن است ابتدا نتوانید بیشتر از چند جمله درباره آن بگویید. اما اگر چند سوال درباره‌اش بپرسید، دید وسیع‌تری به آن پیدا می‌کنید. مثلا، مزایای کتاب خواندن چیست؟ آیا افرادی که کتاب می‌خوانند زندگی با کیفیت‌تری نسبت به افرادی که کتاب نمی‌خوانند دارند؟ برای پاسخ به این سوالات ناچار هستید دنبال لغت‌ها و کلماتی بگردید که در بحث خود به آنها نیاز دارید. این کلمات را یادداشت کنید و به خاطر بسپارید. سپس چند دقیقه درباره این موضوع صحبت کنید.

شما می‌توانید به صورت فرضی خودتان را جای کسی بگذارید که از شما سوال می‌پرسد. سوالات را مطرح کنید و به آنها جواب دهید. اشکالی ندارد اگر بعضی کلمات نکات گرامری را نمی‌دانید. اتفاقا هدف همین است که متوجه ندانسته‌های خود شوید تا آن را یاد بگیرید. مطمئن باشید دفعه بعد که درباره همان موضوع صحبت می‌کنید، نکات خیلی زیادتری می‌دانید.

 

۵. اپلیکیشن‌های یادگیری زبان را روی گوشی خود نصب کنید.

اپلیکشن‌ها نقش بسیار موثری در آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه دارند و در سال‌های اخیر کاربرد بسیار زیادی پیدا کرده‌اند. این برنامه‌ها در یاد‌گیری ۴ مهارت اصلی زبان، لغات و گرامر و تست سطح زبان کمک شایانی می‌کنند. استفاده از این اپلیکیشن‌ها در هر نقطه و هر زمانی ممکن بوده و هزینه بسیار کمتری در مقایسه با کلاس‌های زبان دارد. یکی از این اپلیکیشن‌ها، اپلیکیشن پله ، اولین شهر مجازی دنیا است. شما می‌توانید یکبار این اپلیکیشن را بخرید و برای همیشه به بیش از ۵ هزار لغت و جمله و ۴۰ مکالمه کاربردی در سه سطح مختلف دسترسی داشته باشید.

با پله مکالمه را از طریق بازی و رقابت در موقعیت‌های مختلف یاد می‌گیرید و مسیر آموزشی با توجه به نقاط ضعف و قوت شما تطبیق داده می شود. تمرین‌های هفت مرحله‌ای هوشمند پله فرصتی برای محک زدن توانایی‌ها و تقویت مهارت‌های شماست.

 

 

۶. زندگی روزمره خود را پر از زبان انگلیسی کنید!

این یکی از مهم‌ترین نکته‌های آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه است. بعضی از مهم‌ترین روش‌ها برای وارد کردن انگلیسی به زندگی روزمره عبارتند از:

  • نوشتن لیست خرید به انگلیسی
  • نوشتن یا گفتن برنامه‌های خود به انگلیسی
  • تماشای برنامه‌های انگلیسی
  • گوش دادن به برنامه‌های انگلیسی در حین انجام کارهای خانه، حین خرید یا حین سفر به محل کار
  • نوشتن دفتر خاطرات به زبان انگلیسی

 

۷. مطالب را با صدای بلند بخوانید.

بلند خواندن مطالب کتاب، روزنامه و یا هر منبع دیگر ۲ فایده اساسی دارد:

۱. گوشتان صدا را می‌شنود و این موجب می‌شود مغز فرصت بیشتری برای پردازش داشته و کلمات را در حافظه طولانی مدت حفظ کند.

۲. به تلفظ خودتان دقت می‌کنید و دفعه بعد که همان کلمات را می‌شنوید، سریع متوجه می‌شوید.

 


صدای خود را ضبط کنید و بعدا به آن گوش دهید. سپس، همان متن را در گوگل تایپ کنید و اجازه بدهید برایتان بخواند. چقدر تفاوت دارد؟ شناخت این تفاوت کمک زیادی به پیشرفت تلفظ شما می‌کند. حتی می‌توانید هر آنچه را که ضبط می‌کنید در گوشی خود ذخیره کرده و در فواصل زمانی، مثلا هر ماه یکبار، پیشرفت خودتان را چک کنید. قطعا تلفظ ۲ ماه پیش شما با تلفظ ۲ ماه بعد شما یکسان نخواهد بود.

 

۸. همه کارهای رزومره را به زبان انگلیسی به خودتان بگویید.

هر آنچه که از صبح تا شب به آن فکر می‌کنید، به انگلیسی بگویید. مثلا از سر کار رسیده‌اید و می‌گویید: « بهتر است یک فنجان قهوه بخورم تا حالم جا بیاید». همین جمله را به انگلیسی بگویید: I’d better drink a cup of coffee to pick me up.
یا به آسمان ابری نگاه می‌کنید و به نظرتان می‌رسد که قرار است امشب باران ببارد؛ بگویید: It’s going to rain tonight.

 

۹. پارتنر انگلیسی پیدا کنید.

شما در یک کشور چند فرهنگی زندگی نمی‌کنید، پس احتمالا نمی‌توانید در رستوران‌ها، باشگاه‌ها و … افراد خارجی‌ پیدا کنید. اما قطعا دوستان یا آشنایانی دارید که آن‌ها هم می‌خواهند انگلیسی یاد بگیرند. می‌توانید با آن‌ها هماهنگ شوید و به صورت منظم حداقل هفته‌ای دو بار به صورت حضوری یا آنلاین باهم انگلیسی صحبت کنید.


پارتنر انگلیسی باید با پشتکار باشد تا باعث تشویق هر چه بیشتر شما شود. هرگز با افرادی که زود دلسرد می‌شوند، همکاری نکنید. آن‌ها خیلی زود شما را هم دلسرد خواهند کرد.

 

برای اینکه مکالمه یا دیسکاشن با پارتنر به صورت هدفمند و مفید پیش برود، بهتر است قبلا یک موضوع برای آن انتخاب می‌کند. مطمئن باشید که نکات، گرامر و لغاتی که دو پارتنر یاد گرفته‌اند تفاوت دارد و تفاوت‌ها شما را به سمت جلو هدایت می‌کند. پارتنرها همچنین، اشکالات همدیگر را رفع می‌کنند که تاثیر زیادی در پیشرفت زبان دارد. شما می توانید به هم انگیزه دهید و با کمک به همدیگر خودتان هم یاد خواهید گرفت.

 

۱۰. هر چیزی که به دستتان می‌رسد را بخوانید.

جلد کتاب‌ها، روزنامه‌ها، مجله‌ها، کتاب‌ها، وب‌سایت‌ها، ایمیل‌ها، جعبه‌های غلات و … اگر به زبان انگلیسی است، آن را بخوانید. چرا؟ این محتواها مملو از واژگان جدید و همچنین واژگانی است که قبلا می دانید و مرور مجدد واژگان آموخته شده، آن را در ذهن شما تقویت می‌کند.

از سوی دیگر، یادگیری لغات و عبارات جدید ضروری است، به ویژه در زبانی مانند انگلیسی که کلمات زیاد با معناهای متفاوت دارد. خواندن محتواهای موثق (authentic) که توسط افراد بومی و برای افراد بومی نوشته شده در ابتدا یک چالش خواهد بود. اما زمانی که کم‌کم به آن تسلط پیدا می‌کنید، بسیار جالب خواهد شد. اگر نمی توانید کتاب یا مجلات انگلیسی پیدا کنید، از اینترنت استفاده کنید. از بهترین مجلات انگلیسی برای زبان آموزان عبارتند از:

  • Hot English Magazine
  • Just English
  • Scholastic Scope
  • Let’s Find Out
  • Story works
  • Language Magazine
  • TOPICS
  • British Council Magazine

 


وقتی کتاب یا مجله می‌خوانید ، علاوه بر لغت و گرامر، با اصول نوشتار یا همان Writing انگلیسی نیز آشنا می‌شوید. کم‌کم یاد می‌گیرید که چطور برای موضوع مورد نظر خود ایده اصلی (Main Idea) ایجاد کنید، چطور پاراگراف بندی کنید و چطور متن یا موضوع خود را جمع‌بندی کنید. یادگیری این موارد روی اسپیکینگ شما نیز تاثیر می‌گذارد چراکه بین اسپکینگ و رایتینگ یک ارتباط دو طرفه وجود دارد.

 

۱۱. خلاصه نویسی کنید.

خلاصه نویسی به پارافریز (Paraphrase) کردن نیاز دارد که یک مهارت مهم است. برای پارافریز کردن آنچه که قبلا خوانده‌اید، حتما باید مطلب را خوب درک کنید. خلاصه نویسی یا خلاصه گویی به شما کمک می‌کند با اصول نقل قول انگلیسی آشنا شوید، گرامر خود را تقویت کنید و کلمات را بهتر یاد بگیرید.

 

۱۲. برنامه‌های انگلیسی مانند پادکست یا اخبار گوش کنید.

میلیون‌ها شنونده در کشورهای مختلف جهان در حوزه‌های مورد علاقه خود از قبیل فرهنگ، هنر، خبر، علم، ورزش و … پارکست گوش می‌دهند تا زبان یاد بگیرند. پادکست‌ها راهی آسان برای تزریق زبان به زندگی روزمره هستند. شما می‌توانید هنگام رفت و آمد صبحگاهی خود، در حین ورزش یا هنگام تمیز کردن خانه پادکست گوش دهید. اگر قسمتی را از دست دادید، می‌توانید به سادگی آن را به عقب برگردانید یا تکرار کنید.

برای زبان آموزان انگلیسی، پادکست‌ها با لهجه‌ها و گویش‌های مختلف از سراسر جهان، در دسترس است. آنها مکالمات واقعی و ساختار جملات را در یک محیط آرام به نمایش می گذارند. برخی از پادکست‌های خوب و رایگان شامل Spotify، Apple Podcasts، Amazon Music و Stitcher می‌باشد. وقتی یک پادکست خوب پیدا می‌کنید، روی دکمه سابسکرایب کلیک کنید و عضو آن شوید تا اپیزودها را از دست ندهید.

 

۱۳. فیلم انگلیسی ببینید.

بعضی از زبان‌آموزان به شنیدن این جمله حساسیت پیدا کرده‌اند. آن‌ها بلافاصله می‌گویند: «وقتی چیزی متوجه نمی‌شوم، تماشای فیلم یا گوش دادن به پادکست انگلیسی چه فایده‌ای دارد؟»

 

فوت کوزه‌گری:

نکته اول) قرار نیست از همان اول از برنامه‌های سخت شروع کنید. بعضی از صحبت‌های انگلیسی را معلم‌های چند ساله هم متوجه نمی‌شوند، چه برسد به شما! از فیلم‌های آسان شروع کنید. برای مثال سریال فرندز در ابتدا برای یک زبان‌اموز سخت است ولی مستندها یا انیمیشن‌ها انگلیسی کم سرعت‌تر و نسبتا راحت‌تری دارند. ترجیحا بهتر است انیمیشن‌ها و مستندها را هم با زیر نویس تماشا کنید.

نکته دوم) حتی اگر فقط یک کلمه یا جمله را متوجه شوید کافی است، ناامید نشوید. به قول انگلیسها Keet it Up (همینجور برو جلو، ادامه بده). قرار است با تماشای چند باره تعداد لغت‌ها و جملاتی را که یاد گرفته‌اید بیشتر شود و بعد از چند ماه به بیشتر از ۵۰ درصد برسد، این عالی است!

 

۱۴. موسیقی گوش کنید.

آهنگ‌های انگلیسی از خوانندگان دلخواه خود را دانلود و به آن گوش کنید. برای شروع زبان از سطح مبتدی یا نیمه مبتدی، حتما به زیر نویس آهنگ هم دقت داشته باشید. اما پس از چند بار تماشای زیرنویس، آهنگ چنان ملکه ذهنتان می‌شود که خودتان هم باور نمی‌کنید. یادم هست حدود ۷ سال پیش اولین آهنگ انگلیسی که گوش دادم unstoppable (توقف نشدنی) از سیا فورلر خواننده ایتالیایی بود. بخشی از آهنگ که می‌گوید:

‘’I’m unstoppable, I’m a Porsche with no brakes, I’m invincible, yeah, I win every single game “

(من توقف ناپذیرم، من یک پورشه بدون ترمز هستم. من شکشت ناپذیرم، من هر بازی را می‌برم)، را خیلی دوست داشتم. کلمات Invincible (شکست ناپذیر) و Unstoppable (توقف ناپذیر) چنان برایم جذاب بودند که تا آخر عمر فراموششان نمی‌کنم؛ در حالیکه من چندان هم به موسیقی پاپ علاقه ندارم!!

 

۱۵. عضو شبکه‌های اجتماعی شوید.

عضو شبکه‌های اجتماعی مانند لینکداین، اینستاگرام، تلگرام و … شوید تا نحوه صحبت کردن انگلیسی زبان‌ها را به صورت واقعی درک کنید. به عنوان مثال اگر عاشق طبیعت هستید، پیج‌ها و کانال‌های طبیعت گردی انگلیسی را دنبال کنید. حتی پیج‌های آموزش انگلیسی را که توسط خارجی‌ها اداره می‌شود، دنبال کنید. این پست‌های کوتاه سرشار از نکته‌های مهم هستند. آن‌ها در یک دفترچه یادداشت کنید و در تایم‌های خالی مرور کنید. فقط یادتان باشد جزو افرادی نباشید که گوشیشان پر از اسکرین شات پست‌های انگلیسی است ولی حتی یکبار هم آن‌ها را مرور نمی‌کنند!

 

۱۶. کامنت‌ بخوانید!!!

یکی از بهترین روش‌های یادگیری انگلیسی در شبکه‌های مجازی، خواندن کامنت در پیج‌های انگلیسی است. این متن‌ها کاملا واقعی بوده و مخصوصا برای یادگیری افعال دوتایی (Phrasal verb) که اکثر زبان آموزان در آن مشکل دارند، عالی هستند. گرچه اینستاگرام و تلگرام از بهترین منابع برای مرور کامنت‌ها هستند ولی تنها منابع مهم نیستند. در سایت‌ها هم می‌توانید با جستجوی یک موضوع کامنت‌ها را در قسمت انتهایی مقالات پیدا کنید. Quora نیز یکی از بهترین سایت‌های انگلیسی برای مرور کامنت‌ها می‌باشد. این وب سایت پرسش و پاسخ، توسط کاربران ایجاد، ویرایش و سازماندهی می‌شود.

 

 

۱۷. با افراد انگلیسی زبان گفتگو کنید.

اگر زبان برای برقراری ارتباط نیست، برای چیست؟ بسیاری از زبان آموزان صحبت کردن را به یک مانع عظیم و غیرقابل عبور تبدیل کرده‌اند. چرا؟؟ چون به دلیل ترس از اشتباه به خودشان جرات حرف زدن نمی‌دهند. شمایی که این مقاله را می‌خوانی، جزو این افراد نباش! اشتباه بهترین کمک برای یادگیری زبان است.

با افراد انگلیسی زبان گفتگو کنید

در چند سال اخیر، به لطف رسانه‌های اجتماعی، ارتباط با دوستان از سراسر جهان آسان‌تر و سریع‌تر از همیشه بوده است. جرات به خرج بده! در کلاس‌ها و جلسات آنلاین شرکت کن و یا به اتاق‌های بومی یا انجمن‌ها بپیوند و با افراد بومی با همان انگلیسی شکسته بسته وارد صحبت شو. جلسات آنلاین می‌تواند شامل کلاس‌هایی باشد که با توجه به سطح خود انتخاب می‌کنید با یک فرد بومی یا غیر بومی انگلیسی صحبت کنید و اشکالات خود را رفع کنید. مدت زمان این کلاس‌ها در اکثر موارد از طرف خود شما مشخص می‌شود. از این صحبت‌ها نکاتی دستگیرتان می‌شود که شاید در هیچ منبع دیگری نتوانید پیدا کنید. باز هم تاکید می‌کنم، کمالگرا نباشید!

 

۱۸. فرایند یادگیری را تبدیل طنز کنید، هم بخندید، هم یاد بگیرید!

روش‌های زیادی وجود دارد که از طریق آن می‌توانید یادگیری انگلیسی را تبدیل به یک تفریح کنید. برای مثال اگر به آواز خواندن علاقه دارید، می‌توانید آهنگ‌های محبوب خود را به انگلیسی ترجمه کنید و کلی بخندید! یا می‌توانید بعضی اصطلاحات فارسی را به انگلیسی ترجمه کنید، این صرفا جنبه تفریح دارد، چراکه اصطلاحات هنگام ترجمه تا حد زیادی تغییر می‌کنند.

مثال‌های خنده‌دار برای لغت‌ها یا کشیدن تصاویر خنده‌دار در کنار کلمات، بازی و جدول کلمات متقاطع هم از روش‌های جالب برای آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه هستند. وقتی از روشی لذت ببرید، احتمال پایبندی شما به آن روش خیلی زیاد است.

 

۱۹. از تکنیک ایمیتیشن استفاده کنید.

آیا می‌دانستید که اگر لهجه کسی را تقلید کنید، بهتر می‌توانید حرف او را بفهمید؟ ایمیتیشن (imitation) به معنای تقلید از یک لهجه و در واقع تکرار حرف دیگران با لهجه و حتی میمیک صورت خودشان است. در سال ۲۰۱۰ روانشناسان دانشگاه منچستر بریتانیا و دانشگاه رادبود (Radboud) هلند در یک مطالعه ثابت کردند که تقلید به درک گفتار و یادگیری زبان کمک زیادی می‌کند. وقتی فیلم می‌بینید و یا موسیقی یا پادکست گوش می‌دهید، جملاتی را که دوست دارید، عینا با لهجه و لحن گوینده آن تمرین کنید. به شما قول می‌دهم از نتیجه‌اش شگفت زده خواهید شد!

 

۲۰. از یادگیری فرهنگ غافل نشوید!

یادگیری زبان فقط مربوط به گرامر و واژگان نیست، بلکه برقراری ارتباط با افرادی است که فرهنگ متفاوت دارند. برای آشنایی با فرهنگ می‌توانید از انگلیسی به عنوان یک ابزار استفاده کنید. درباره فرهنگ غذا، تفریح، رانندگی و … کشورهای انگلیسی زبان در گوگل سرچ کنید. با این کار، با یک تیر سه نشان می‌زنید! هم فرهنگ یاد می‌گیرید، هم زبان و هم هوش اجتماعی لازم برای برقراری ارتباط با آن زبان. برای مثال وقتی یاد می‌گیرید که انگلیسی‌ها برای شکستن یخ گفتگو از شغل و درآمد سوال نمی‌پرسند؛ زمانی که می‌خواهید با یک فرد بومی وارد مکالمه شوید از پرسیدن این جملات پرهیز می‌کنید.

با رعایت این موراد، لذت طرف مقابل از مکالمه با شما، یک حس اعتماد به نفس و انگیزه در شما ایجاد می‌کند و بدیهی است که موجب تلاش و پیشرفت هر چه بیشتر می‌شود.

 

آیا برای یادگیری زبان در خانه به کتاب آموزشی نیاز ندارم؟

برای بعضی‌ها خواندن کتاب‌های انگلیسی و برنامه چیدن بر اساس آن کمی خسته کننده است. حتی شاید شما هم خیلی این جمله را شنیده‌اید که «با کتاب خواندن چیزی یاد نگرفتم». بنابراین، برای خیلی از زبان‌ آموزان این سوال مطرح می‌شود که آیا بدون کتاب آموزشی هم می‌توان زبان یاد گرفت؟

کتاب‌های آموزش انگلیسی مانند American English File که در حال حاضر در بازار موجود هستند، لغات و گرامر دسته بندی شده دارند و لیسینگ و ریدینگ هر درس هم در حوزه همان لغات و گرامر است. از نظر من این کتاب‌ها یکی از بهترین منابع برای یادگیری زبان هستند.

آیا برای یادگیری زبان در خانه به کتاب آموزشی نیاز داریم؟

اگر افرادی می‌گویند با خواندن کتاب آموزشی به جایی نرسیده‌اند به این دلیل بوده است که به غیر از آن کتاب‌ها روش‌های دیگر را امتحان نکرده‌اند. چنانچه همه روش‌هایی که در این مقاله به آن می‌پردازیم را امتحان کنید و در کنار آن کتاب هم بخوانید، مطمئن باشید که این کتاب‌ها نه تنها مانع یادگیری زبان نیستند، بلکه به پیشرفت آن کمک زیادی می‌کنند. البته که شما بدون کتاب آموزشی هم می‌توانید انگلیسی یاد بگیرید و این موضوع دور از انتظاری نیست؛ اما استفاده از این منابع می‌تواند یادگیری را تا حد زیادی برای شما تسهیل کند.

 

آیا آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه بهتر از شرکت در کلاس‌ است؟

بستگی به نحوه مطالعه خود شما دارد. اگر به عنوان یک زبان آموز منتظر تدریس معلم باشید و هر جلسه فقط همان صفحاتی را که برایتان تدریس شده مطالعه کنید، بدیهی است که یادگیری زبان سالیان سال طول می‌کشد و شاید هم هرگز به نتیجه مطلوب نرسید. اما اگر خودتان با روش‌هایی که گفتیم در خانه زبان تمرین کنید و در کنار آن در کلاس‌ها هم شرکت کنید، یادگیری تسهیل می‌شود.

در واقع کلاس رفتن هم درست مانند استفاده از کتاب‌های آموزشی، یک منبع خوب و تسهیل کننده محسوب می‌شود، به شرطی که از روش‌های دیگر غافل نشوید. در واقع بدون کلاس هم می‌توانید زبان یاد بگیرید اما بدون روش‌هایی که در این محتوا به آن پرداختیم، زبان را به صورت حرفه‌ای یاد نخواهید گرفت.

 

خلاصه کلام: آموزش مکالمه زبان در خانه نه تنها غیر ممکن نیست بلکه بسیار ساده است.

در این مقاله ۲۰ روش کلیدی آموزش مکالمه زبان انگلیسی در خانه را با جزئیات و مثال مورد بررسی قرار دادیم. ما تضمین می‌کنیم که اگر این روش‌ها را دنبال کنید از نتایج آن شگفت زده خواهید شد. ولی باور داریم هر زبان آموزی غول خلاقیت است و می‌توانید با توجه به ویژگی‌های شخصیتی و علائق خود، روش‌های دیگری نیز داشته باشید. به هر حال، وقت آن است که اما و اگر را کنار بگذارید و همین امروز برنامه یادگیری زبان را شروع کنید. هر زبان جدید یک دنیای جدید است که مطمئنا از آن لذت خواهید برد. اگر درباره محتوایی که خواندید سوال یا نظری دارید، لطفا زیر همین پست با ما به اشتراک بگذارید.

مطالب مرتبط
نظرات

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *